Blog

 

 

danie caternig
09 marca 2022

Jak posiłki z dowozem wpisują się w czas pandemii?

Jedzenie na wynos znane było już Aztekom. To właśnie oni lubowali się w jedzeniu poza domem, mimo że przyrządzanie posiłków w domach było im dobrze znane. Natomiast do rozwoju dowozu posiłków do domów, przyczynił się król Humbert I oraz królowa Małgorzata Sabaudzka, którzy posyłali po Raffaele Esposito, właściciela XIX-wiecznej pizzerii, aby ten przywoził im do pałacu pizzę neapolitańską. Niedługo później w Indiach, Mahadeo Havaji Bachche zaczął wprowadzać usługę, polegającą na dostarczaniu jedzenia do tysięcy bombajskich robotników. Dziś posiłki z dowozem to już praktycznie norma. Jednak obecnie, czyli w czasie pandemii opcja zamówienia posiłków z dowozem nabrała nowego znaczenia. Jakiego?

obiad w przedszkolu
28 grudnia 2021

W jaki sposób zapewnić w przedszkolu zdrowe obiady?

Prawidłowe żywienie dzieci w wieku przedszkolnym jest szczególnie istotne dla ich właściwego rozwoju, utrzymania sprawności fizycznej, intelektualnej oraz emocjonalnej. Pożywienie powinno dostarczać dziecku odpowiednią ilość energii i wartościowych składników pokarmowych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dlatego do wielu placówek przedszkolnych dostarczany jest catering przygotowany przez dietetyków.

catering
23 września 2021

Dlaczego catering okolicznościowy jest najlepszym wyborem na przyjęcie?

Organizacja przyjęcia to nie lada wyzwanie. Trzeba zadbać o zaproszenia, dekoracje, transport i wyżywienie gości, a także o oprawę muzyczną imprezy. Zlecenie choć części zadań firmom zewnętrznym wydaje się zatem rozsądnym wyborem. Najlepiej oddelegować te obowiązki, które wymagają największych nadkładów energii, pracy i zaangażowania. A do takich z pewnością należy przygotowanie i serwowanie posiłków. W tej kwestii zdaj się zatem na profesjonalistów z firmy cateringowej. Co na tym zyskasz?

catering
07 lipca 2021

Dlaczego catering to doskonałe rozwiązanie dla firm?

Nie da się ukryć, że żeby dobrze wykonywać swoje obowiązki, trzeba mieć do tego siłę. Żaden pracownik daleko nie zajedzie, jeżeli nie ma energii potrzebnej do działania. Dlatego nie bez przyczyny mówi się chociażby tak, że dobry pracownik to wypoczęty pracownik. Posuwanie się do granic wytrzymałości nie ma zbyt dużego sensu w kontekście efektywnej pracy. Prawda jest po prostu taka, że żeby dobrze sprawdzać się w swoim zawodzie, trzeba znaleźć odpowiedni balans między wysiłkiem a wypoczynkiem. Ważną częścią regeneracji jest zaś spożywanie odpowiednich posiłków.