Blog

 

 

obiad
14 czerwca 2022

Jakie dania cateringowe są najpopularniejsze?

Usługi cateringowe mogą przyjmować różne formy. Na co dzień  korzystają z nich firmy, które zapewniają obiady pracownicze, placówki edukacyjne, a także osoby indywidualne. Dodatkowo coraz częściej mamy do czynienia z tym rodzajem usług w przypadku komunii, wesel, czy imprez plenerowych.  W każdej z wymienionych sytuacji sprawdzają się inne rodzaje dań. Które z nich cieszą się największą popularnością?

danie caternig
09 marca 2022

Jak posiłki z dowozem wpisują się w czas pandemii?

Jedzenie na wynos znane było już Aztekom. To właśnie oni lubowali się w jedzeniu poza domem, mimo że przyrządzanie posiłków w domach było im dobrze znane. Natomiast do rozwoju dowozu posiłków do domów, przyczynił się król Humbert I oraz królowa Małgorzata Sabaudzka, którzy posyłali po Raffaele Esposito, właściciela XIX-wiecznej pizzerii, aby ten przywoził im do pałacu pizzę neapolitańską. Niedługo później w Indiach, Mahadeo Havaji Bachche zaczął wprowadzać usługę, polegającą na dostarczaniu jedzenia do tysięcy bombajskich robotników. Dziś posiłki z dowozem to już praktycznie norma. Jednak obecnie, czyli w czasie pandemii opcja zamówienia posiłków z dowozem nabrała nowego znaczenia. Jakiego?

obiad w przedszkolu
28 grudnia 2021

W jaki sposób zapewnić w przedszkolu zdrowe obiady?

Prawidłowe żywienie dzieci w wieku przedszkolnym jest szczególnie istotne dla ich właściwego rozwoju, utrzymania sprawności fizycznej, intelektualnej oraz emocjonalnej. Pożywienie powinno dostarczać dziecku odpowiednią ilość energii i wartościowych składników pokarmowych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dlatego do wielu placówek przedszkolnych dostarczany jest catering przygotowany przez dietetyków.

catering
23 września 2021

Dlaczego catering okolicznościowy jest najlepszym wyborem na przyjęcie?

Organizacja przyjęcia to nie lada wyzwanie. Trzeba zadbać o zaproszenia, dekoracje, transport i wyżywienie gości, a także o oprawę muzyczną imprezy. Zlecenie choć części zadań firmom zewnętrznym wydaje się zatem rozsądnym wyborem. Najlepiej oddelegować te obowiązki, które wymagają największych nadkładów energii, pracy i zaangażowania. A do takich z pewnością należy przygotowanie i serwowanie posiłków. W tej kwestii zdaj się zatem na profesjonalistów z firmy cateringowej. Co na tym zyskasz?