Blog

 

 

catering dla firm
20 grudnia 2022

Jak zapewnić pracownikom pożywne obiady?

Zdrowa, odpowiednio zbilansowana dieta powinna być podstawą odżywiania każdego człowieka – w tym i pracowników wykonujących powierzone zadania służbowe. Niestety, wiele osób zapomina o zabieraniu drugiego śniadania lub sięga po niezdrowe przekąski jedzone (o zgrozo!) w pośpiechu. Pracodawcy, którym zależy na zapewnieniu podwładnym smacznych i pożywnych posiłków, często zastanawiają się, w jaki sposób powinni je organizować. Jeszcze do niedawna przy większości zakładów funkcjonowały stołówki, jednak obecnie to rozwiązanie zostało zastąpione przez profesjonalny catering dla firm.

przedszkolak
15 września 2022

Szukacie dobrego cateringu do przedszkola? Dobrze trafiliście!

Wiek przedszkolny bardzo intensywny czas rozwoju dziecka. Maluchy wychodzą poza rodzinę, poznają środowisko i uzyskują umiejętność uczenia się oraz systematyzowania wiedzy. Intensywny rozwój emocjonalny i umysłowy musi iść w parze z właściwym odżywianiem. Dlatego tak ważny jest właściwy wybór firmy, która zadba o smaczne i wartościowe posiłki w przedszkolu.

obiad
14 czerwca 2022

Jakie dania cateringowe są najpopularniejsze?

Usługi cateringowe mogą przyjmować różne formy. Na co dzień  korzystają z nich firmy, które zapewniają obiady pracownicze, placówki edukacyjne, a także osoby indywidualne. Dodatkowo coraz częściej mamy do czynienia z tym rodzajem usług w przypadku komunii, wesel, czy imprez plenerowych.  W każdej z wymienionych sytuacji sprawdzają się inne rodzaje dań. Które z nich cieszą się największą popularnością?

danie caternig
09 marca 2022

Jak posiłki z dowozem wpisują się w czas pandemii?

Jedzenie na wynos znane było już Aztekom. To właśnie oni lubowali się w jedzeniu poza domem, mimo że przyrządzanie posiłków w domach było im dobrze znane. Natomiast do rozwoju dowozu posiłków do domów, przyczynił się król Humbert I oraz królowa Małgorzata Sabaudzka, którzy posyłali po Raffaele Esposito, właściciela XIX-wiecznej pizzerii, aby ten przywoził im do pałacu pizzę neapolitańską. Niedługo później w Indiach, Mahadeo Havaji Bachche zaczął wprowadzać usługę, polegającą na dostarczaniu jedzenia do tysięcy bombajskich robotników. Dziś posiłki z dowozem to już praktycznie norma. Jednak obecnie, czyli w czasie pandemii opcja zamówienia posiłków z dowozem nabrała nowego znaczenia. Jakiego?